Samenwerken met een integrator: It takes two to Tango
28 augustus 2023 

Samenwerken met een integrator: It takes two to Tango


There are a lot of things you can do by yourself,

but it takes two to Tango.

-Louis Armstrong-En dat geldt ook in de samenwerking tussen een CEO en een Integrator.  


Nou hoef je van mij niet letterlijk een dansje te doen, maar stel je eens voor...  

Je zit in een sfeervol zaaltje naar prachtige voorstelling te kijken. De accordeon geluiden vullen de donkere ruimte. Midden op het podium staat een stel in de schijnwerpers de Tango te dansen.  

Het is fascinerend mooi om te zien hoe ze zo op elkaar ingespeeld zijn en het spel van leiden en volgen wordt getoond in de dans.   
 Leiden en volgen.  

 
Dat is ook waar het om gaat in de samenwerking met een CEO. Een integrator werkt graag met een leider. Iemand die heel helder de richting kan geven en voor zich kan zien hoe de stip op de horizon eruit moet komen te zien. Daarmee kan de integrator deze richting vertalen naar wie wat wanneer en hoe gedaan moet hebben om doelen te halen en naar die stip op de horizon te komen.  

 
Voor een goede samenwerking tussen een CEO en een integrator zijn twee personen nodig om van die samenwerking een succes te maken. Dat vraagt verantwoordelijkheid en commitment van beide kanten. Het vraagt om leiderschap.  

 
Hou nog even het podium met het Tango dansende paar voor ogen. Stel je voor dat een van de twee iets doet waardoor ze even uit de pas raken.   

Dan herstellen ze dat.   

Samen.   

Ze zijn er samen verantwoordelijk voor hoe de dans op z’n allermooist gebracht kan worden.   

Precies zoals in een samenwerking tussen een CEO en een integrator. Samen maak je van de samenwerking een succes, ook als het even tegenzit.   


In mijn boek Nooit meer managen lees je hoe een samenwerking tussen een CEO en een integrator er uit kan zien. Over de schrijver
Angélique is auteur van het boek Nooit meer managen. Als mentor, coach en neuroencoding specialist voor Integrators, COO’s en CEO’s helpt ze hen meer uit het bedrijf én uit hun leven te halen.Share Business Management verzorgt de coaching & begeleiding van Integrators en COO’s bij het vervullen van de integrators-rol als een pro, werving en selectie van Integrators en coaching & begeleiding van DGA/CEO’s.
Reactie plaatsen