Integrator: een hype of een trend die blijft?

Is de rol van de integrator nou weer een nieuwe hype die weer overwaait? Of gaat het om een trend die nooit meer weggaat?  

Omdat het niet gaat om een tijdelijke oplossing maar om een verandering binnen MKB en KMO zie ik het zeker niet als hypeHet gaat om een ontwikkeling op lange termijn naar een bepaalde richting.  

Toen ik in 2019 in een Mastermind zat van Mark Winters, 1 van de schrijvers van het boek Rocket Fuelwas de term integrator in Nederland nog helemaal niet bekend. Terwijl in veel delen van Amerika, Canada en Australië de term integrator net zo gewoon ials de term fiets hier in Nederland.  

Hoe-doen-ze-dat?  

Dat was mijn onderzoeksvraag voor de Mastermind en het antwoord volgde meteen in de eerste sessie.  

In Amerika zijn er niet van de ene op de andere dag zoveel integrators gekomenGlashelder zijn over wat de rol nou precies inhoudt en niet alleen leren wat een management besturingssysteem is maar leren hoe je dit als integrator kunt runnen als een pro, maakt dat er zoveel steengoede integrators over de hele wereld zijn.   

 

Waarom ik denk dat de rol van de integrator hier is en nooit meer weggaat?

Er blijven altijd nieuwe bedrijven komen en elke ondernemer van een groeiend bedrijf krijgt op een gegeven moment te maken met 1 of meer groeifrustraties. Deze groeifrustraties zijn al eeuwenoud en blijven altijd.  
 
Dit zijn de 10 meest voorkomende groeifrustraties: 

  1.  Ondernemers komen niet toe aan hun eigen werk. 
  2.  Hebben geen of weinig tijd voor het gezin. 
  3.  De uitvoering van het businessplan loopt mis. 
  4.  Medewerkers weten niet wat een ondernemer bedoelt. 
  5.  Er is gedoe in het leiderschapsteam. 
  6.  Er wordt langs elkaar heen gewerkt.  
  7.  Te veel details. 
  8.  Een te grote to do lijst. 
  9.  Groeiplafond niet kunnen doorbreken. 
  10. De groei niet kunnen managen. 

Daar waar ondernemers van micro en kleine bedrijven denken dat ze moeten werken met een fulltime COO om deze groeifrustraties weg te nemen, wordt nu steeds meer bekend dat werken met een integrator een steengoede, betaalbare tussenoplossing is.  Zo nieuw is de rol van integrator eigenlijk ook niet. Wist je dat 1 van de rollen van een COO die van integrator is? De functiebenaming COO kent iedereen. 

Van pionier naar early adopters naar trigger.  

Zelf heb ik jaren als fractional integrator gewerkt en heb vanaf 2019 early adopters om me heen verzameld.  

Omdat ondernemers veel meer willen weten over fractional integrators verscheen in 2023 het boek Nooit meer managen waarin ik met praktische verhalen uit de MKB- en KMO-praktijk omschrijf wat een integrator nou precies doet. 

Er is inmiddels een flinke shift gaande en nu krijgt de rol bredere aandacht. Van mensen die in die rol willen stappen, ondernemers die een integrator nodig hebben, visionairs die andere visionairs helpen, coaches, bestuurskundigen, investeerders in andere bedrijven en recruiters 

Hype? Nee. 

Trend die blijft? Jazeker.  

 

 

Over de schrijver
Angélique is auteur van het boek Nooit meer managen. Als mentor, coach en neuroencoding specialist voor Integrators, COO’s en CEO’s helpt ze hen meer uit het bedrijf én uit hun leven te halen.Share Business Management verzorgt de coaching & begeleiding van Integrators en COO’s bij het vervullen van de integrators-rol als een pro, werving en selectie van Integrators en coaching & begeleiding van DGA/CEO’s.
Reactie plaatsen