Integrator in the spotlights: Rianne Smeets
04 februari 2021 

Integrator in the spotlights: Rianne Smeets

"Ik ben Rianne Smeets van Smeets & Jij.

In september 2011 heb ik mijn baan opgezegd en begon ik mijn eigen bedrijf als freelance juridisch secretaresse en juridisch adviseur Arbeidsrecht en Sociaal Zekerheidsrecht. Achteraf een beetje een naïeve actie omdat ik me nooit had verdiept in acquisitie, maar nooit spijt van gehad.

Een eigen bedrijf betekent voor mij ook voortdurend in beweging blijven en meeveranderen in de richting die je op wilt. Ook al is dat soms een beetje zoeken.


In 2019 was ik zoekende binnen mijn eigen bedrijf.

Wat wilde ik?

Waar wilde ik naartoe?

Wat maakt me gelukkig?

Terwijl ik in dat proces zat, kwam de functie VBM/Integrator voorbij, een functie waarvan ik nog nooit had gehoord. Verhalen erover maakten me enthousiast. Toen op dat moment Angélique voorbij kwam met een nieuwe opleiding voor Integrators, heb ik me meteen ingeschreven en ben ik in oktober 2019 gestart.

Tijdens de opleiding kwam er een periode waarin ik niet lekker in mijn vel zat en halverwege had ik het liefste willen afhaken, toch heb ik toen doorgezet en in februari 2020 ontving ik mijn certificaat. En wat heeft het me veel gebracht!

Op advies van Angélique heb ik afscheid genomen van een aantal klanten waarvoor ik nog aan de slag was als Virtueel Assistent.

En alsof het zo moest zijn:

Bij mijn grootste opdrachtgever kreeg ik een nieuwe opdracht aangeboden als Integrator. Ik stuur nu een team aan en ben nu meer inhoudelijk betrokken bij projecten.

Bij mijn ideale klant denk ik als Integrator mee op strategisch en tactisch niveau.

Een oud-opdrachtgever schakelt me in om nu de bedrijfsprocessen op orde te brengen.

En dat allemaal terwijl we massaal online gingen werken. Achteraf heeft dat dus alleen maar in mijn voordeel mogen werken.

Daar waar in maart 2020 Corona mij even tijd gaf om adem te halen, is mijn bedrijf vanaf april explosief gegroeid evenals mijn omzet.


Voor 2021 zit ik helemaal vol en dat betekent dat ik nee moet zeggen tegen andere potentiële opdrachtgevers en ze doorverwijs naar anderen. Dat betekent niet dat ik niet meer zichtbaar ben op Social Media, ik zorg dat ik wekelijks voorbij kom binnen mijn netwerk op LinkedIn. Dat is voor mij het kanaal waar ik mijn opdrachten uit haal.

Het belangrijkste van dit alles: ik doe nu werk waar ik energie van krijg en zit weer lekker in mijn vel".

Muchas gracias Rianne voor het delen van jouw inspirerende verhaal. Deze rol past jou!


Foto: Creative Brand Lab

Over de schrijver
Angélique is expert Virtueel General Management en verzorgt de Integrator Excellence® opleiding, werving en selectie. Daarnaast helpt ze als trainer en coach MKB ondernemers en hun leiderschapsteam aan meer accountability, focus, discipline en bedrijfsgroei.
Reactie plaatsen